Pages

26 Mart 2012 Pazartesi

Keyifli bir hafta sonu

Gectigimiz Cumartesi ve Pazar Canberra'da muhtesem guzel bir hava vardi.   Hafif hafif esen ruzgar ve dokulen yapraklarla mevsimin sonbahar oldugu her ne kadar hissedilse de, ettigim sitem yerini bulmus olacak ki, gunes o guler yuzunu gosterdi tum hafta sonu boyunca. 
Hazir boyle guzel havayi bulmusken evde durmadik biz de.  Oncelikle, uzun zamandir gormek istedigimiz bir sergi vardi Australian National Gallery'de; Ronesans. Sergi boyunca "Hadi bu insanlar bu saheserleri ortaya koymuslar, tamam da, peki bu tablolar yuzyillar oncesinden gunumuze gelene kadar nasil korunabilmis, bu renkler nasil solmamis..."diye dusundum durdum. Eserlerin guzelligi, resimlerdeki detaylar, renkler, ifadeler...resmen aklimi basimdan aldi.  

Australian National Gallery muntazam bir arazi uzerine kurulmus cok buyuk bir galeri.  Dort bir etrafi yemyesil bahcelerle cevrili.  Isterseniz piknik battaniyenizi alip serilin boylu boyunca, gunesin ve doganin tadini cikarin; isterseniz Galeri'nin kafesinde kitabinizi okuyun kahvenizi yudumlarken. 
Sergiden ciktiktan sonra biz de kendimizi bahceye attik.  Guzel bir yuruyusun ardindan cimlere oturup gunesin altinda oylece kaldik uzun bir sure, sicakta mayisan kediler gibi.  Meger ne cok ozlemisim gunesi...Pazar gunu de, benim kangurulu park diye adlandirdigim Yarralumla Park'a kangurulari gormeye gittik.  Her zaman oldugu gibi cok sevimlilerdi :)  

Iste haftasonundan yansiyanlar...














3 yorum :

  1. Nurdancim karnin cok buyumus, harika gorunuyorsun ama, masallah sana. Bir kanguru bir de senin fotograflarini tek gecerim! :)

    YanıtlaSil
  2. Tinti - Titanium Sheet - Lead Tinti - LeadTitanium.com
    The Titanium Sheet Tinti-Titanium.com - Titanium 배팅사이트 Sheet - The 포커 게임 하기 Tinti-Titanium.com - The Tinti-Titanium.com. We have you covered with the 카카오스포츠 Tinti-Titanium.com - 네이버룰렛 Tinti.

    YanıtlaSil